Jadłospis 26.09.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kakao z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z makreli ze szczypiorkiem 70g
- Serek mini 30g
- Sałatka z ogórka świeżego i rzodkiewki 60g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z makreli ze szczypiorkiem 70g
- Jajko gotowane 60g-1szt
- Sałatka z ogórka świeżego i rzodkiewki 60g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Ser top.2szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Pieczarkowa z ryżem 400ml
- Jajko sadzone 120g-2szt
- Ziemniaki 200g
- Bukiet kwiatowy 200g
- Sałatka z kapusty kiszonej czerwonej z olejem 150g
- Kompot z porzeczek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Ziemniaczana 400ml
- Makaron warzywny z serem i szpinakiem 350g
- Surówka z marchewki i selera z jog.100g
- Kompot z porzeczek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie