Jadłospis 17.09.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Grysik na mleku 400ml
- Szynka gotowana 50g
- Roszponka 5g
- Sałatka hawajska 80g
- Brzoskwinia 1szt
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka gotowana 50g
- Roszponka 5g
- Sałatka grecka 80g
- Brzoskwinia 1szt
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Papryka 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Szczawiowa z ziemniakami 400ml
- Fasolka po bretońsku 350g
- Chleb 100g
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Żurek z ziemniakami 400ml
- Pierś z kurczaka pieczona w jarzynach 80g
- Sos pomidorowy 70g
- Kasza Bulgur 200g
- Sałata zielona z jog.60g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie