Jadłospis 09.09.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z twarogu i szprotek ze szczypiorkiem 70g
- Kiełbasa małopolska 50g
- Papryka 50g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z twarogu i szprotek w oleju ze szczypiorkiem 70g
- Polędwica sopocka 50g
- Papryka 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 10g
- Chleb graham 70g
- Pasta z jajek ze szczypiorkiem 60g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Pieczarkowa z makaronem 400ml
- Gulasz z piersi kurczaka 80g
- Sos naturalny 100ml
- Ziemniaki 200g
- Sałatka z kapusty czerwonej z sosem winegret 150g
- Kompot z porzeczek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Grysikowa 400ml
- Gulasz z piersi kurczaka 80g
- Sos naturalny 100ml
- Ziemniaki 200g
- Ćwikła z jabłkiem got.180g
- Kalafior got.z bułką tartą 100g
- Kompot z porzeczek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie