Jadłospis 08.09.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Ser żółty 50g
- Szpinak listki 5g
- Sałatka porowa 80g
- Jogurt owocowy 150g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasztet drobiowy zapiekany 50g
- Ser topiony 2szt
- Ogórek świeży 50g
- Jogurt naturalny 150g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Pomidorki coctailowe 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Barszcz z ziemniakami i jajkiem got.1szt 400ml
- Racuchy z jabłkami i cukrem puder (20g) 350g -3szt
- Cocktail truskawkowy 150ml
- Kompot z aronii 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Barszcz ziemniakami 400ml
- Makaron z mięsem i jarzynami 350g
- Sos koperkowy 100ml
- Sałatka z pomidora b/s 100g
- Kompot z aronii b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie