Jadłospis 05.09.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
- Ser topiony 2szt
- Pomidorki coctailowe 50g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250m
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
- Ser topiony 2szt
- Pomidorki coctailowe 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Ogórek świeży 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Ogórkowa z kostką grysikową 400ml
- Placki ziemniaczane 350g-3szt
- Sos pieczarkowy 100ml
- Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g
- Kompot z jabłek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Koperkowa z makaronem 400ml
- Ryba pieczona w jarzynach 100g
- Sos biały 70ml
- Ziemniaki 200g
- Jarzyna duszona po grecku 180g
- Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g
- Kompot z jabłek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie