Jadłospis 05.09.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Płatki owsiane na mleku 400ml
  • Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
  • Ser topiony 2szt
  • Pomidorki coctailowe 50g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250m
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
  • Ser topiony 2szt
  • Pomidorki coctailowe 50g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Graham 70g
  • Masło ekstra 10g
  • Ogórek świeży 30g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Ogórkowa z kostką grysikową 400ml
  • Placki ziemniaczane 350g-3szt
  • Sos pieczarkowy 100ml
  • Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g
  • Kompot z jabłek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Koperkowa z makaronem 400ml
  • Ryba pieczona w jarzynach 100g
  • Sos biały 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Jarzyna duszona po grecku 180g
  • Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g
  • Kompot z jabłek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści