Jadłospis 04.09.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Kawa z mlekiem 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Szynka gotowana 50g
  • Szpinak listki 5g
  • Sałatka grecka z oliwkami 80g
  • Jogurt owocowy 150g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Szynka gotowana 50g
  • Szpinak listki 5g
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem z jog.80g
  • Śliwka 100g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Chleb graham 70g
  • Rzodkiewka 20g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Jarzynowa z zacierką 400ml
  • Eskalopki wieprzowe 100g
  • Ziemniaki 200g
  • Buraczki gotowane 180g
  • Kompot z jabłek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Jarzynowa z zacierką 400ml
  • Klops wołowy pieczony w jarzynach 80g
  • Sos koperkowy 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Buraczki gotowane 180g
  • Surówka z kalarepki i marchewki z jog.100g
  • Kompot z jabłek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści