Jadłospis 04.09.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka gotowana 50g
- Szpinak listki 5g
- Sałatka grecka z oliwkami 80g
- Jogurt owocowy 150g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka gotowana 50g
- Szpinak listki 5g
- Sałatka ryżowa z tuńczykiem z jog.80g
- Śliwka 100g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Chleb graham 70g
- Rzodkiewka 20g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Jarzynowa z zacierką 400ml
- Eskalopki wieprzowe 100g
- Ziemniaki 200g
- Buraczki gotowane 180g
- Kompot z jabłek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Jarzynowa z zacierką 400ml
- Klops wołowy pieczony w jarzynach 80g
- Sos koperkowy 70ml
- Ziemniaki 200g
- Buraczki gotowane 180g
- Surówka z kalarepki i marchewki z jog.100g
- Kompot z jabłek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie