Jadłospis 29.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z twarogu i szczyp.70g
- Kiełbasa małopolska 50g
- Rzodkiewka 30g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Galaretka z kurczakiem, jajkiem got. i jarzynami 150g
- Cytryna 20g
- Rzodkiewka 30g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Twaróg ze szczyp.30g
- Wafle ryżowe 2szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Szpinakowa-krem z groszkiem ptysiowym 400ml
- Befsztyk z cebulą 80g
- Ziemniaki 200g
- Marchewka mini got.150g
- Kompot z porzeczek 250ml zmiana na kompot z jabłek i ze śliwek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Selerowa-krem z grzankami 400ml
- Zrazik wołowy pieczony w jarzynach 80g
- Sos koperkowy 70ml
- Ziemniaki 200g
- Marchewka mini got.150g
- Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g
- Kompot z porzeczek b/c 250ml zmiana na kompot z jabłek i ze śliwek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie