Jadłospis 29.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Kawa z mlekiem 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Pasta z twarogu i szczyp.70g
  • Kiełbasa małopolska 50g
  • Rzodkiewka 30g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Galaretka z kurczakiem, jajkiem got. i jarzynami 150g
  • Cytryna 20g
  • Rzodkiewka 30g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Twaróg ze szczyp.30g
  • Wafle ryżowe 2szt

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Szpinakowa-krem z groszkiem ptysiowym 400ml
  • Befsztyk z cebulą 80g
  • Ziemniaki 200g
  • Marchewka mini got.150g
  • Kompot z porzeczek 250ml zmiana na kompot z jabłek i ze śliwek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Selerowa-krem z grzankami 400ml
  • Zrazik wołowy pieczony w jarzynach 80g
  • Sos koperkowy 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Marchewka mini got.150g
  • Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g
  • Kompot z porzeczek b/c 250ml zmiana na kompot z jabłek i ze śliwek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści