Jadłospis 28.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Masło ekstra 20g
  • Płatki owsiane na mleku 400ml
  • Kiełbasa żywiecka 50g
  • Szpinak listki 5g
  • Sałatka mieszana 80g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata b/c 250ml
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Masło ekstra 20g
  • Twaróg z rzodkiewką 70g
  • Sardynka w oleju 80g
  • Pomidorki coctailowe 50g
  • II ŚNIADANIE
  • Jabłko surowe 250g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Brokułowa z makaronem 400ml
  • Zapiekanka ziemniaczana 350g
  • Sos pomidorowy 100ml
  • Sałata zielona z jog.60g
  • Kompot z porzeczek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Pomidorowa z makaronem 400ml
  • Udziec z kurczaka pieczony w jarzynach 100g
  • Ziemniaki 200g
  • Buraczki got.180g
  • Surówka z marchewki i jabłka z jog.100g
  • Kompot z porzeczek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści