Jadłospis 26.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Grysik na mleku 400ml
- Polędwica sopocka 50g
- Ogórek świeży 50g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Polędwica sopocka 50g
- Ketchup jarzynowy 40g
- Ogórek świeży 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Papryka 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Fasolowa z makaronem 400ml
- Paprykarz z piersi indyka 80g + sos nat.100ml
- Ziemniaki 200g
- Surówka z selera i jabłka z jog.i śmiet.150g
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Jarzynowa z makaronem 400ml
- Gulasz z piersi indyka 80g+sos nat.100ml
- Ziemniaki 200g
- Sałata zielona z jog.60g
- Kalafior got.100g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie