Jadłospis 23.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Grysik na mleku 400ml
- Szynka ogonówka 50g
- Rukola 5g
- Ogórek świeży 50g
- Mandarynka 1szt
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Ogonówka 50g
- Rukola 5g
- Jajko got.60g-1szt
- Ogórek świeży 50g
- II ŚNIADANIE
- Mandarynka 2szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
- Spaghetti z sosem mięsnym 350g
- Surówka z selera i jabłka z jog.i śmiet.100g
- Kompot z aronii 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Zalewajka 400ml
- Potrawka z wołowiną i jarzynami 350g
- Ryż 200g
- Sałatka z pomidora b/s 100g
- Kompot z aronii b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie