Jadłospis 21.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Filet drobiowy wędzony 50g
- Roszponka 5g
- Ser top.2szt
- Sałatka grecka z oliwkami 80g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Filet drobiowy wędzony 50g
- Ser top.2szt
- Roszponka 5g
- Sałatka grecka z oliwkami 80g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Pasztet drobiowy 32g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Dyniowa-krem z groszkiem ptysiowym (5g) 400ml
- Udko z kurczaka pieczone 1szt
- Ziemniaki 200g
- Buraczki got.180g
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
- Babka biszkoptowa 60g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Selerowa-krem z grzankami 400ml
- Udko z kurczaka pieczone w jarzynach 1szt
- Ziemniaki 200g
- Buraczki got.180g
- Sałatka z pora i jabłka z jog.100g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
- Pomarańcza 1/2szt
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie