Jadłospis 19.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Ryż na mleku 400ml
- Miód 50g-2szt
- Serek homog.70g
- Jabłko pieczone 150g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Serek homog.70g
- Sardynka w pomidorach 80g
- Ogórek świeży
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Papryka 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Pomidorowa z makaronem 400ml
- Gulasz wieprzowy 80g + sos nat.100ml
- Ziemniaki 200g
- Surówka z selera z jog. i śmiet.150g
- Kompot z porzeczek i rabarbaru 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Pomidorowa z makaronem 400ml
- Gulasz wołowy 80g+ sos nat.100ml
- Ziemniaki 200g
- Ćwikła z jabłkiem got.180g
- Brokuły got.100g
- Kompot z porzeczek i rabarbaru b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie