Jadłospis 10.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z twarogi i rzodkiewki 70g
- Pasztet drobiowy zapiekany 50g
- Papryka świeża 50g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z twarogu i rzodkiewki 70g
- Kiełbasa drobiowa podsuszana 50g
- Papryka świeża 50g
- II ŚNIADANIE
- Jabłko surowe 250g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Pomidorowa z ryżem 400ml
- Żeberka pieczone z cebulą 200g
- Ziemniaki 200g
- Buraczki got.180g
- Kompot z jabłek 250ml zmiana na Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Pomidorowa z ryżem 400ml
- Pierś z indyka pieczona w jarzynach 80g
- Sos biały 70ml
- Ziemniaki 200g
- Buraczki got.180g
- Fasola szparagowa got.100g
- Kompot z jabłek b/c 250ml zmiana na Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie