Jadłospis 10.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Pasta z twarogi i rzodkiewki 70g
  • Pasztet drobiowy zapiekany 50g
  • Papryka świeża 50g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Pasta z twarogu i rzodkiewki 70g
  • Kiełbasa drobiowa podsuszana 50g
  • Papryka świeża 50g
  • II ŚNIADANIE
  • Jabłko surowe 250g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Pomidorowa z ryżem 400ml
  • Żeberka pieczone z cebulą 200g
  • Ziemniaki 200g
  • Buraczki got.180g
  • Kompot z jabłek 250ml zmiana na Kompot z mieszanki owocowej 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Pomidorowa z ryżem 400ml
  • Pierś z indyka pieczona w jarzynach 80g
  • Sos biały 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Buraczki got.180g
  • Fasola szparagowa got.100g
  • Kompot z jabłek b/c 250ml zmiana na Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści