Jadłospis 08.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Kiełbasa żywiecka 50g
  • Ser top.1szt.
  • Rukola 5g
  • Dressing ogórkowy 80g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Filet z indyka wędzony 50g
  • Rukola 5g
  • Sałatka grecka 80g
  • Mandarynka 1szt
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Graham 70g
  • Masło ekstra 10g
  • Pasztet z drobiu 32g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Dyniowa-krem z groszkiem ptysiowym (5g) 400ml
  • Bitki z karczku duszone z pieczarkami 100g
  • Sos naturalny 100ml
  • Ziemniaki 200g
  • Surówka z selera i jabłka z jog.i śmiet.150g
  • Kompot z mieszanki owocowej 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Selerowa-krem z grzankami 400ml
  • Bitki schabowe pieczone w jarzynach 80g
  • Sos pietruszkowy 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Ćwikła z jabłkiem got.180g
  • Brukselka got.100g
  • Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści