Jadłospis 08.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Kiełbasa żywiecka 50g
- Ser top.1szt.
- Rukola 5g
- Dressing ogórkowy 80g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Filet z indyka wędzony 50g
- Rukola 5g
- Sałatka grecka 80g
- Mandarynka 1szt
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Pasztet z drobiu 32g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Dyniowa-krem z groszkiem ptysiowym (5g) 400ml
- Bitki z karczku duszone z pieczarkami 100g
- Sos naturalny 100ml
- Ziemniaki 200g
- Surówka z selera i jabłka z jog.i śmiet.150g
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Selerowa-krem z grzankami 400ml
- Bitki schabowe pieczone w jarzynach 80g
- Sos pietruszkowy 70ml
- Ziemniaki 200g
- Ćwikła z jabłkiem got.180g
- Brukselka got.100g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie