Jadłospis 03.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Kawa z mlekiem 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Frankfurterki 100g
  • Musztarda 30g
  • Ogórek świeży 50g
  • Mandarynka 1szt

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Parówka wiedeńska 100g-2szt
  • Ketchup jarzynowy 40g
  • Ogórek świeży 50g
  • Mandarynka 1szt
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Twaróg ze szczypiorkiem 30g
  • Chleb chrupki 2szt

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Groszkowa-krem z groszkiem ptysiowym 400ml
  • Befsztyk z cebulą 80g
  • Ziemniaki 200g
  • Marchewka got.180g
  • Kompot z jabłek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Jarzynowa z ryżem 400ml
  • Pulpet wołowy pieczony w jarzynach 80g
  • Sos koperkowy 70ml zmiana na sos biały 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Marchewka got.180g
  • Sałatka z ogórka kiszonego i papryki z olejem 100g
  • Kompot z jabłek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści