Jadłospis 02.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Awanturka z twarogu 70g
- Sardynka w oleju 80g
- Pomidorki coctajlowe 50g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Awanturka z twarogu 70g
- Sardynka w oleju 80g
- Pomidorki coctajlowe 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Ogórek świeży 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Ziemniaczana 400ml
- Zapiekanka makaronowa z brokułem, piersią z kurczaka i jarzynami 350g
- Sos pomidorowy 100ml
- Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
- Kompot z truskawek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Ziemniaczana 400ml
- Pierś z kurczaka pieczona w jarzynach 80g
- Makaron warzywny 160g
- Sos koperkowy 70ml
- Surówka z marchewki i selera z jog.100g
- Kompot z truskawek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie