Jadłospis 02.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Płatki owsiane na mleku 400ml
  • Awanturka z twarogu 70g
  • Sardynka w oleju 80g
  • Pomidorki coctajlowe 50g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Awanturka z twarogu 70g
  • Sardynka w oleju 80g
  • Pomidorki coctajlowe 50g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Graham 70g
  • Masło ekstra 10g
  • Ogórek świeży 30g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Ziemniaczana 400ml
  • Zapiekanka makaronowa z brokułem, piersią z kurczaka i jarzynami 350g
  • Sos pomidorowy 100ml
  • Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
  • Kompot z truskawek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Ziemniaczana 400ml
  • Pierś z kurczaka pieczona w jarzynach 80g
  • Makaron warzywny 160g
  • Sos koperkowy 70ml
  • Surówka z marchewki i selera z jog.100g
  • Kompot z truskawek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści