Jadłospis 29.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata z cytryną (20g) 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Parówka wiedeńska 100g-2szt
- Majonez z groszkiem zielonym 70g
- Jabłko pieczone 150g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c z cytryną (20g) 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Parówka wiedeńska 100g-2szt
- Jogurt z groszkiem zielonym 70g
- Jabłko pieczone 150g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250g
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Pomidorki coctailowe 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Brokułowa z makaronem 400ml
- Schab faszerowany śliwką 80g + sos nat.100ml
- Ziemniaki 200g
- Ćwikła z jabłkiem got.i chrzanem 180g
- Kompot z aronii 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Selerowa-krem z grzankami 400ml
- Schab pieczony w jarzynach 80g
- Ziemniaki 200g
- Ćwikła z jabłkiem got.180g
- Fasolka szparagowa got.100g
- Kompot z aronii b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie