Jadłospis 24.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Grysik na mleku 400ml
  • Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
  • Papryka 50g
  • Jabłko surowe 250g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
  • Papryka 50g
  • Jabłko surowe 250g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Ogórek świeży 30g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
  • Gołąbki z mięsem i ryżem 400g-2szt
  • Sos pomidorowy 100ml
  • Kompot z jabłek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
  • Pulpet wołowy pieczony w jarzynach 80g
  • Kasza bulgur 160g
  • Sos koperkowy 100ml
  • Sałatka z pomidora b/s 150g
  • Bukiet kwiatowy got.100g
  • Kompot z jabłek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści