Jadłospis 22.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Ryż na mleku 400ml
- Pasztet wieprzowy zapiekany 50g
- Sałatka z ogórka kiszonego i papryki 60g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasztet drobiowy zapiekany 50g
- Sałatka z ogórka kiszonego i papryki 60g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Twaróg z koperkiem 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Żurek z ziemniakami 400ml
- Zrazik duszony 80g
- Kasza 180g
- Surówka z marchewki i jabłka z jog.i śmiet.150g
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Żurek z ziemniakami 400ml
- Zrazik wołowy pieczony w jarzynach 80g
- Kasza 180g
- Sos pomidorowy 70ml
- Sałata zielona z jog.60g
- Kalafior got.100g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie