Jadłospis 21.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Jajko got.60g-1szt
- Szpinak listki 5g
- Sałatka grecka z oliwkami 80g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Jajko got.60g-1szt
- Szpinak listki 5g
- Sałatka buraczana z jog.80g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Ogórek świeży 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Koperkowa z makaronem 400ml
- Placki ziemniaczane 250g
- Sos pieczarkowy 100ml
- Pomidorki cocktailowe 100g
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Selerowa-krem z grzankami 400ml
- Rolada z ryby pieczona w jarzynach 100g
- Sos pietruszkowy 70ml
- Ziemniaki 200g
- Marchewka mini got.150g
- Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie