Jadłospis 20.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Parówka wiedeńska 100g-2szt
- Musztarda 30g
- Rzodkiewka 30g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Parówka wiedeńska 100g-2szt
- Ketchup jarzynowy 40g
- Rzodkiewka 30g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Pasta z jajek ze szczypiorkiem 60g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Grysikowa 400ml
- Żeberka pieczone z cebulą 200g
- Ziemniaki 200g
- Kapusta czerwona zasmażana 180g
- Kompot z aronii i agrestu 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Grysikowa 400ml
- Pierś z indyka pieczona w jarzynach 80g
- Sos koperkowy 100ml
- Ćwikła z jabłkiem got.180g
- Kalafior got.100g
- Kompot z aronii i agrestu b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie