Jadłospis 19.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Grysik na mleku 400ml
  • Szynka golonkowa 50g
  • Rukola 5g
  • Ser top.1szt
  • Ogórek świeży 50g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Szynka golonkowa 50g
  • Ser top.1szt
  • Rukola 5g
  • Ogórek świeży 50g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Rzodkiewka 20g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Zalewajka 400ml
  • Naleśniki z serem 250g-2szt
  • Cocktail jogurtowo-truskawkowy 150ml
  • Kompot z aronii i agrestu 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Zalewajka 400ml
  • Pulpet wołowy pieczony w jarzynach 80g
  • Sos pomidorowy 70ml
  • Kasza bulgur 180g
  • Sałata zielona z jog.60g
  • Kalafior got.100g
  • Kompot z aronii i agrestu b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści