Jadłospis 17.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Twaróg 70g
- Powidło 50g
- Mus owocowo-warzywny 100g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Twaróg ze szczypiorkiem 70g
- Pasztet drobiowy zapiekany 50g
- Sałatka z ogórka kiszonego i papryki 60g
- II ŚNIADANIE
- Jabłko surowe 250g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Rosół z makaronem 400ml
- Wątróbka drobiowa duszona 150g + sos nat.100ml
- Ziemniaki 200g
- Sałatka z ogórka kiszonego, marchewki, papryki i cebuli z olejem 150g
- Kompot z truskawek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Ziemniaczana 400ml
- Makaron warzywny mini zapiekany z mięsem wołowym i jarzynami 350g
- Sałatka z pomidora b/s 100g
- Sos koperkowy 100ml
- Kompot z truskawek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie