Jadłospis 16.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka biała 50g
- Rukola 5g
- Sałatka z ryżem z tuńczykiem i jarzynami z sosem winegret 80g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka biała 50g
- Rukola 5g
- Sałatka z ryżem z tuńczykiem i jarzynami z jog.80g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Rzodkiewka 20g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Krupnik 400ml
- Gulasz wieprzowy 80g+sos nat.100ml
- Ziemniaki 200g
- Sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem i z olejem 150g
- Kompot z porzeczek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Krupnik 400ml
- Gulasz z piersi z kurczaka 80g + sos nat.100ml
- Ziemniaki 200g
- Marchewka mini got.150g
- Sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem i z olejem 100g
- Kompot z porzeczek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie