Jadłospis 15.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Polędwica sopocka 50g
- Sałata zielona 20g
- Majonez z groszkiem zielonym i papryką 70g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Polędwica sopocka 50g
- Sałata zielona 20g
- Pomidor b/s 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Jajko got.60g-1szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Fasolowa z makaronem 400ml
- Befsztyk z cebulą 70g
- Ziemniaki 200g
- Ćwikła z jabłkiem got.i chrzanem 150g
- Kompot z porzeczek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Jarzynowa z makaronem 400ml
- Klops pieczony w jarzynach 80g
- Sos pomidorowy 70ml
- Ćwikła z jabłkiem got.180g
- Brokuły got.100g
- Kompot z porzeczek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie