Jadłospis 10.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Kawa z mlekiem 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Galareta z kurczakiem, jajkiem got.i jarzynami 150g
  • Cytryna 20g
  • Szpinak listki 5g
  • Rzodkiewka 30g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Szynka golonkowa 50g
  • Ser topiony 1szt
  • Szpinak listki 5g
  • Rzodkiewka 30g
  • II ŚNIADANIE
  • Mandarynka 2szt

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Jarzynowa z zacierką 400ml
  • Jajko sadzone 120g-2szt
  • Ziemniaki 200g
  • Brokuły got.150g
  • Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
  • Kompot z jabłek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
  • Pulpet wołowy pieczony w jarzynach 80g
  • Sos biały 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Marchew mini got.150g
  • Surówka z selera i jabłka z jog.100g
  • Kompot z jabłek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści