Jadłospis 07.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Zacierka na mleku 400ml
- Ser homog.70g
- Powidło 50g
- Jabłko pieczone 150g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Jajko got.60g-1szt
- Sałatka grecka 80g
- Jabłko surowe 250g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Twaróg ze szczypiorkiem 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Dyniowa-krem z groszkiem ptysiowy (5g) 400ml zmiana na Barszcz „ukraiński” z ziemn.400ml
- Pierogi ruskie ze słoninką 350g-7szt
- Surówka z marchewki i jabłka z jog. i śmiet.100g
- Kompot z truskawek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Selerowa-krem z grzankami 400ml
- Ryba pieczona w jarzynach 100g
- Ziemniaki 200g
- Jarzyna duszona po grecku 180g
- Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
- Kompot z truskawek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie