Jadłospis 06.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata z cytryną 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Pasta z makreli ze szczypiorkiem 70g
  • Serek mini 30g
  • Pomarańcza 1/2szt

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata z cytryną b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Pasta z makreli ze szczypiorkiem 70g
  • Serek mini 30g
  • Pomarańcza 1/2szt
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Rzodkiewka 20g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Grysikowa 400ml
  • Klops wołowy pieczony 80g + sos nat.100ml
  • Ziemniaki 200g
  • Ćwikła z jabłkiem got. i chrzanem 180g
  • Kisiel z jabłkiem płynny 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Grysikowa 400ml
  • Klops wołowy pieczony w jarzynach 80g
  • Sos koperkowy 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Ćwikła z jabłkiem got.180g
  • Bukiet kwiatowy got.100g
  • Kisiel z jabłkiem płynny b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści