Jadłospis 06.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata z cytryną 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z makreli ze szczypiorkiem 70g
- Serek mini 30g
- Pomarańcza 1/2szt
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata z cytryną b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z makreli ze szczypiorkiem 70g
- Serek mini 30g
- Pomarańcza 1/2szt
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Rzodkiewka 20g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Grysikowa 400ml
- Klops wołowy pieczony 80g + sos nat.100ml
- Ziemniaki 200g
- Ćwikła z jabłkiem got. i chrzanem 180g
- Kisiel z jabłkiem płynny 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Grysikowa 400ml
- Klops wołowy pieczony w jarzynach 80g
- Sos koperkowy 70ml
- Ziemniaki 200g
- Ćwikła z jabłkiem got.180g
- Bukiet kwiatowy got.100g
- Kisiel z jabłkiem płynny b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie