Jadłospis 05.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Twaróg 70g
- Miód 50g-2szt
- Banan 1szt
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
- Mix sałat 5g
- Rzodkiewka 30g
- Kiwi 1szt
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Papryka 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Koperkowa z makaronem 400ml
- Ryba smażona (dorsz) 100g
- Ziemniaki 200g
- Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 150g
- Kompot z porzeczek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Żurek z ziemniakami 400ml
- Makaron warzywny mini z serem i szpinakiem 350g
- Surówka z marchewki, selera i jabłka z jog.100g
- Kompot z porzeczek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie