Jadłospis 05.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Płatki owsiane na mleku 400ml
  • Twaróg 70g
  • Miód 50g-2szt
  • Banan 1szt

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
  • Mix sałat 5g
  • Rzodkiewka 30g
  • Kiwi 1szt
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Papryka 30g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Koperkowa z makaronem 400ml
  • Ryba smażona (dorsz) 100g
  • Ziemniaki 200g
  • Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 150g
  • Kompot z porzeczek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Żurek z ziemniakami 400ml
  • Makaron warzywny mini z serem i szpinakiem 350g
  • Surówka z marchewki, selera i jabłka z jog.100g
  • Kompot z porzeczek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści