Jadłospis 04.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Parówka wiedeńska 100g-2szt
- Majonez z porami i papryką 70g
- Pomidorki coctailowe 50g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Parówka wiedeńska 100g-2szt
- Jogurt z porami i papryką 70g
- Pomidorki coctailowe 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Jajko got.60g-1szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Ogórkowa z kostką grysikową 400ml
- Bitki z karczku 100g + sos nat.100ml
- Ziemniaki 200g
- Surówka z marchewki i chrzanu z jog.i śmiet.180g
- Kompot z truskawek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Koperkowa z makaronem 400ml
- Pierś z kurczaka pieczona w jarzynach 80g
- Sos biały 70ml
- Ziemniaki 200g
- Marchewka mini z wody 150g
- Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
- Kompot z truskawek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie