Jadłospis 03.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Płatki owsiane na mleku 400ml
  • Kiełbasa krakowska 50g
  • Szpinak listki 5g
  • Sałatka ziemniaczana 80g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Galaretka z kurczaka, jajka got. i jarzyn 150g
  • Cytryna 20g
  • Ogórek świeży 50g
  • II ŚNIADANIE
  • Jogurt nat.150ml
  • Maca razowa 1szt

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Rosół z makaronem 400ml
  • Bigos 350g
  • Ziemniaki 200g
  • Kompot z porzeczek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
  • Risotto z mięsem i jarzynami 350g
  • Sos pomidorowy 100ml
  • Sałata zielona z jog.60g
  • Kompot z porzeczek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści