Jadłospis 03.02.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Kiełbasa krakowska 50g
- Szpinak listki 5g
- Sałatka ziemniaczana 80g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka ogonówka 50g
- Szpinak listki 5g
- Sałatka z brokułem i jarzynami z jog.80g
- II ŚNIADANIE
- Grejpfrut 1/2szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Zalewajka 400ml
- Knedle ze śliwkami z cukrem pudrem (20g) 350g-6szt
- Jogurt owocowy 150g
- Kompot z porzeczek i agrestu 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Zalewajka 400ml
- Pulpet wołowy pieczony w jarzynach 80g
- Sos pomidorowy 70ml
- Ryż 200g
- Sałata zielona z jog.60g
- Fasolka szparagowa got.100g
- Kompot z porzeczek i agrestu b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie