Jadłospis 4.04.2024
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml,
- Masło ekstra 20g,
- Chleb pszenno-żytni 100g,
- Galaretka drobiowa z jajkiem i jarzynami 150g,
- Cytryna 15g,
- Rzodkiewka 20g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c 250ml,
- Masło ekstra 20g,
- Chleb pszenno-żytni 50g,
- Chleb graham 65g,
- Parówka wiedeńska 100g-2szt,
- Ketchup jarzynowy 40g,
- Ogórek świeży 50g
- II śniadanie
- Herbata b/c 250ml,
- Chleb graham 65g,
- Masło ekstra 10g,
- Mandarynka 1 szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Krupnik 400ml,
- Żeberka pieczone z cebulą 200g,
- Ziemniaki 200g,
- Kapusta czerwona zasmażana 180g,
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Krupnik 400ml,
- Pierś z indyka pieczona w jarzynach 80g,
- Sos biały 70ml,
- Ziemniaki 200g,
- Ćwikła z jabłkiem got.180g,
- Sałata zielona z jogurtem 60g.
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie