Jadłospis 4.04.2024

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml,
  • Masło ekstra 20g,
  • Chleb pszenno-żytni 100g,
  • Galaretka drobiowa z jajkiem i jarzynami 150g,
  • Cytryna 15g,
  • Rzodkiewka 20g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata b/c 250ml,
  • Masło ekstra 20g,
  • Chleb pszenno-żytni 50g,
  • Chleb graham 65g,
  • Parówka wiedeńska 100g-2szt,
  • Ketchup jarzynowy 40g,
  • Ogórek świeży 50g
  • II śniadanie
  • Herbata b/c 250ml,
  • Chleb graham 65g,
  • Masło ekstra 10g,
  • Mandarynka 1 szt

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Krupnik 400ml,
  • Żeberka pieczone z cebulą 200g,
  • Ziemniaki 200g,
  • Kapusta czerwona zasmażana 180g,
  • Kompot z mieszanki owocowej 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Krupnik 400ml,
  • Pierś z indyka pieczona w jarzynach 80g,
  • Sos biały 70ml,
  • Ziemniaki 200g,
  • Ćwikła z jabłkiem got.180g,
  • Sałata zielona z jogurtem 60g.
  • Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Skip to content