Jadłospis 22.09.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Ser żółty 50g
- Szpinak listki 5g
- Sałatka z brokułem i jarzynami 80g
- Jabłko pieczone 150g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Ser żółty 50g
- Szpinak listki 5g
- Sałatka z brokułem i jarzynami 80g
- Jabłko pieczone 150g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Rzodkiewka 20g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Dyniowa-krem z groszkiem ptysiowym (5g) 400ml
- Kaszanka smażona z cebulą 150g
- Ziemniaki 200g
- Kapusta czerwona zasmażana 180g
- Kompot z aronii 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Żurek z ziemniakami 400ml
- Potrawka z kurczakiem i jarzynami 350g
- Ryż 200g
- Sałatka z pomidora b/s 100g
- Kompot z aronii b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie