Jadłospis 22.09.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Płatki owsiane na mleku 400ml
  • Ser żółty 50g
  • Szpinak listki 5g
  • Sałatka z brokułem i jarzynami 80g
  • Jabłko pieczone 150g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Ser żółty 50g
  • Szpinak listki 5g
  • Sałatka z brokułem i jarzynami 80g
  • Jabłko pieczone 150g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Rzodkiewka 20g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Dyniowa-krem z groszkiem ptysiowym (5g) 400ml
  • Kaszanka smażona z cebulą 150g
  • Ziemniaki 200g
  • Kapusta czerwona zasmażana 180g
  • Kompot z aronii 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Żurek z ziemniakami 400ml
  • Potrawka z kurczakiem i jarzynami 350g
  • Ryż 200g
  • Sałatka z pomidora b/s 100g
  • Kompot z aronii b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści