Jadłospis 19.09.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Ryż na mleku 400ml
- Powidło 50g
- Twaróg 70g
- Pomidorki coctailowe 50g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Twaróg ze szczypiorkiem 70g
- Rzodkiewka 30g
- Pomidorki coctailowe 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Ogórek świeży 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Krupnik 400ml
- Ryba smażona (dorsz) 100g
- Ziemniaki 200g
- Surówka z kapusty czerwonej kiszonej i jabłka z olejem 150g
- Kompot z jabłek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Koperkowa z makaronem 400ml
- Rolada z ryby pieczonej w jarzynach 100g
- Ziemniaki 200g
- Jarzyna duszona po grecku 180g
- Sałatka z kapusty czerwonej i jabłka z olejem 100g
- Kompot z jabłek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie