Jadłospis 15.09.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Filet z kurczaka wędzony 50g
- Szpinak listki 5g
- Sałatka grecka z oliwkami 80g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Sardynka w oleju 80g
- Twaróg ze szczypiorkiem 70g
- Pomidorki coctailowe 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Rzodkiewka 20g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami i fasolą Jaś (20g) 400ml
- Naleśniki z serem 250g-2szt
- Mus z brzoskwiń 150g
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
- Risotto z kurczakiem i jarzynami 350g
- Sos koperkowy 100ml
- Sałatka z pomidora b/s 100g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie