Jadłospis 04.07.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.
Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Bułka grahamka 50g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
- Ser topiony 2szt
- Rzodkiewka 30g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
- Ser topiony 2szt
- Rzodkiewka 30g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Ogórek świeży 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie
Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Pieczarkowa z makaronem 400ml
- Ryba smażona 100g
- Ziemniaki 200g
- Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, papryki, cebuli i jabłka z olejem 150g
- Kompot z porzeczek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Koperkowa z makaronem 400ml
- Ryba pieczona w jarzynach 100g
- Sos pomidorowy 70ml
- Ziemniaki 200g
- Buraczki gotowane 180g
- Surówka z marchewki i jabłka z jogurtem 100g
- Kompot z porzeczek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie