Jadłospis 28.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Masło ekstra 20g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Kiełbasa żywiecka 50g
- Szpinak listki 5g
- Sałatka mieszana 80g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c 250ml
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Masło ekstra 20g
- Twaróg z rzodkiewką 70g
- Sardynka w oleju 80g
- Pomidorki coctailowe 50g
- II ŚNIADANIE
- Jabłko surowe 250g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Brokułowa z makaronem 400ml
- Zapiekanka ziemniaczana 350g
- Sos pomidorowy 100ml
- Sałata zielona z jog.60g
- Kompot z porzeczek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Pomidorowa z makaronem 400ml
- Udziec z kurczaka pieczony w jarzynach 100g
- Ziemniaki 200g
- Buraczki got.180g
- Surówka z marchewki i jabłka z jog.100g
- Kompot z porzeczek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie