Jadłospis 23.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Grysik na mleku 400ml
  • Szynka ogonówka 50g
  • Rukola 5g
  • Ogórek świeży 50g
  • Mandarynka 1szt

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Ogonówka 50g
  • Rukola 5g
  • Jajko got.60g-1szt
  • Ogórek świeży 50g
  • II ŚNIADANIE
  • Mandarynka 2szt

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
  • Spaghetti z sosem mięsnym 350g
  • Surówka z selera i jabłka z jog.i śmiet.100g
  • Kompot z aronii 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Zalewajka 400ml
  • Potrawka z wołowiną i jarzynami 350g
  • Ryż 200g
  • Sałatka z pomidora b/s 100g
  • Kompot z aronii b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści