Jadłospis 22.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Szynka gotowana 50g
  • Szpinak listki 5g
  • Pomidor b/s 50g
  • Jogurt owocowy 150g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Szynka gotowana 50g
  • Ser top.2szt
  • Szpinak listki 5g
  • Sos warzywny z jog.70g
  • II ŚNIADANIE
  • Jabłko surowe 250g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Pieczarkowa z ryżem 400ml
  • Zraz duszony 80g + sos naturalny 100ml
  • Ziemniaki 200g
  • Surówka z marchewki i jabłka z jog. i śmiet.150g
  • Kompot z mieszanki owocowej 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Koperkowa z ryżem 400ml
  • Zrazik pieczony w jarzynach 80g
  • Sos biały 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Marchewka mini z wody 150g
  • Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g
  • Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści