Jadłospis 22.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka gotowana 50g
- Szpinak listki 5g
- Pomidor b/s 50g
- Jogurt owocowy 150g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka gotowana 50g
- Ser top.2szt
- Szpinak listki 5g
- Sos warzywny z jog.70g
- II ŚNIADANIE
- Jabłko surowe 250g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Pieczarkowa z ryżem 400ml
- Zraz duszony 80g + sos naturalny 100ml
- Ziemniaki 200g
- Surówka z marchewki i jabłka z jog. i śmiet.150g
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Koperkowa z ryżem 400ml
- Zrazik pieczony w jarzynach 80g
- Sos biały 70ml
- Ziemniaki 200g
- Marchewka mini z wody 150g
- Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie