Jadłospis 14.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Ryż na mleku 400ml
- Galaretka drobiowa z jajkiem got. i jarzynami 150g
- Cytryna 20g
- Rzodkiewka 30g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Herbata z cytryną (20g) 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Kiełbasa drobiowa podsuszana 50g
- Jogurt z porami i rzodkiewką 70g
- Pomarańcza 1/2szt
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Graham 70g
- Masło ekstra 10g
- Pasztet z drobiu 32g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami i fasolą Jaś 400ml
- Naleśniki z serem 250g-2szt
- Coctail jogurtowo-wiśniowy 150ml
- Kompot z porzeczek i agrestu 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
- Makaron warzywny z serem i szpinakiem 350g
- Surówka z marchewki i selera z jog.100g
- Kompot z porzeczek i agrestu b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie