Jadłospis 14.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Ryż na mleku 400ml
  • Galaretka drobiowa z jajkiem got. i jarzynami 150g
  • Cytryna 20g
  • Rzodkiewka 30g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata z cytryną (20g) 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Kiełbasa drobiowa podsuszana 50g
  • Jogurt z porami i rzodkiewką 70g
  • Pomarańcza 1/2szt
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Graham 70g
  • Masło ekstra 10g
  • Pasztet z drobiu 32g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Barszcz „ukraiński” z ziemniakami i fasolą Jaś 400ml
  • Naleśniki z serem 250g-2szt
  • Coctail jogurtowo-wiśniowy 150ml
  • Kompot z porzeczek i agrestu 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
  • Makaron warzywny z serem i szpinakiem 350g
  • Surówka z marchewki i selera z jog.100g
  • Kompot z porzeczek i agrestu b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści