Jadłospis 11.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Płatki owsiane na mleku 400ml
- Powidło 50g
- Serek homog. 70g
- Mus owocowo-warzywny 100g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Serek hpmog.70g
- Pasztet z drobiu 50g
- Pomidorki coctailowe 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Papryka świeża 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Krupnik 400ml zmiana na Żurek z ziemn.400ml
- Ryba smażona 100g zmiana na Racuchy z jabłkami 250g
- Ziemniaki 200g zmiana na coctail jagodowy 150ml
- Kompot z mieszanki owocowej 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Krupnik 400ml
- Pulpet z ryby pieczony w jarzynach 80g
- Ziemniaki 200g
- Sos koperkowy 70ml
- Jarzyna duszona po grecku 180g
- Sałata zielona z jog.60g
- Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie