Jadłospis 11.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Płatki owsiane na mleku 400ml
  • Powidło 50g
  • Serek homog. 70g
  • Mus owocowo-warzywny 100g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Serek hpmog.70g
  • Pasztet z drobiu 50g
  • Pomidorki coctailowe 50g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Papryka świeża 30g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Krupnik 400ml zmiana na Żurek z ziemn.400ml
  • Ryba smażona 100g zmiana na Racuchy z jabłkami 250g
  • Ziemniaki 200g zmiana na coctail jagodowy 150ml
  • Kompot z mieszanki owocowej 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Krupnik 400ml
  • Pulpet z ryby pieczony w jarzynach 80g
  • Ziemniaki 200g
  • Sos koperkowy 70ml
  • Jarzyna duszona po grecku 180g
  • Sałata zielona z jog.60g
  • Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści