Jadłospis 09.04.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Ryż na mleku 400ml
  • Galaretka drobiowa z jajkiem got. i jarzynami 150g
  • Cytryna 20g
  • Rzodkiewka 30g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Pasta z makreli ze szczypiorkiem 70g
  • Jajko got.60g-1szt
  • Rzodkiewka 30g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Serek mini 30g-1szt

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
  • Fasolka po bretońsku 350g
  • Chleb 100g
  • Kompot z porzeczek i agrestu 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
  • Udziec z kurczaka pieczony w jarzynach 100g
  • Kasza bulgur 160g
  • Sos koperkowy 100ml
  • Marchewka mini got.150g
  • Sałatka z kapusty białej i jabłka z olejem 100g
  • Kompot z porzeczek i agrestu b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści