Jadłospis 09.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Ryż na mleku 400ml
- Galaretka drobiowa z jajkiem got. i jarzynami 150g
- Cytryna 20g
- Rzodkiewka 30g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z makreli ze szczypiorkiem 70g
- Jajko got.60g-1szt
- Rzodkiewka 30g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Serek mini 30g-1szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
- Fasolka po bretońsku 350g
- Chleb 100g
- Kompot z porzeczek i agrestu 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
- Udziec z kurczaka pieczony w jarzynach 100g
- Kasza bulgur 160g
- Sos koperkowy 100ml
- Marchewka mini got.150g
- Sałatka z kapusty białej i jabłka z olejem 100g
- Kompot z porzeczek i agrestu b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie