Jadłospis 03.04.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Kawa z mlekiem 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Frankfurterki 100g
- Musztarda 30g
- Ogórek świeży 50g
- Mandarynka 1szt
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Parówka wiedeńska 100g-2szt
- Ketchup jarzynowy 40g
- Ogórek świeży 50g
- Mandarynka 1szt
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Twaróg ze szczypiorkiem 30g
- Chleb chrupki 2szt
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Groszkowa-krem z groszkiem ptysiowym 400ml
- Befsztyk z cebulą 80g
- Ziemniaki 200g
- Marchewka got.180g
- Kompot z jabłek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Jarzynowa z ryżem 400ml
- Pulpet wołowy pieczony w jarzynach 80g
- Sos koperkowy 70ml zmiana na sos biały 70ml
- Ziemniaki 200g
- Marchewka got.180g
- Sałatka z ogórka kiszonego i papryki z olejem 100g
- Kompot z jabłek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie