Jadłospis 24.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Grysik na mleku 400ml
- Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
- Papryka 50g
- Jabłko surowe 250g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Pasta z jajek ze szczypiorkiem 90g
- Papryka 50g
- Jabłko surowe 250g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Ogórek świeży 30g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
- Gołąbki z mięsem i ryżem 400g-2szt
- Sos pomidorowy 100ml
- Kompot z jabłek 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Barszcz „ukraiński” z ziemniakami 400ml
- Pulpet wołowy pieczony w jarzynach 80g
- Kasza bulgur 160g
- Sos koperkowy 100ml
- Sałatka z pomidora b/s 150g
- Bukiet kwiatowy got.100g
- Kompot z jabłek b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie