Jadłospis 21.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Płatki owsiane na mleku 400ml
  • Jajko got.60g-1szt
  • Szpinak listki 5g
  • Sałatka grecka z oliwkami 80g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Jajko got.60g-1szt
  • Szpinak listki 5g
  • Sałatka buraczana z jog.80g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Ogórek świeży 30g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Koperkowa z makaronem 400ml
  • Placki ziemniaczane 250g
  • Sos pieczarkowy 100ml
  • Pomidorki cocktailowe 100g
  • Kompot z mieszanki owocowej 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Selerowa-krem z grzankami 400ml
  • Rolada z ryby pieczona w jarzynach 100g
  • Sos pietruszkowy 70ml
  • Ziemniaki 200g
  • Marchewka mini got.150g
  • Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g
  • Kompot z mieszanki owocowej b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści