Jadłospis 20.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Kawa z mlekiem 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Parówka wiedeńska 100g-2szt
  • Musztarda 30g
  • Rzodkiewka 30g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Parówka wiedeńska 100g-2szt
  • Ketchup jarzynowy 40g
  • Rzodkiewka 30g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Pasta z jajek ze szczypiorkiem 60g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Grysikowa 400ml
  • Żeberka pieczone z cebulą 200g
  • Ziemniaki 200g
  • Kapusta czerwona zasmażana 180g
  • Kompot z aronii i agrestu 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Grysikowa 400ml
  • Pierś z indyka pieczona w jarzynach 80g
  • Sos koperkowy 100ml
  • Ćwikła z jabłkiem got.180g
  • Kalafior got.100g
  • Kompot z aronii i agrestu b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści