Jadłospis 19.03.2025
Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.


Śniadanie*
I DIETA PODSTAWOWA
- Herbata 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Grysik na mleku 400ml
- Szynka golonkowa 50g
- Rukola 5g
- Ser top.1szt
- Ogórek świeży 50g
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Kawa z mlekiem b/c 250ml
- Masło ekstra 20g
- Chleb pszenno-żytni 65g
- Bułka grahamka 50g
- Szynka golonkowa 50g
- Ser top.1szt
- Rukola 5g
- Ogórek świeży 50g
- II ŚNIADANIE
- Herbata b/c 250ml
- Masło ekstra 10g
- Graham 70g
- Rzodkiewka 20g
* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie


Obiad*
I DIETA PODSTAWOWA
- Zalewajka 400ml
- Naleśniki z serem 250g-2szt
- Cocktail jogurtowo-truskawkowy 150ml
- Kompot z aronii i agrestu 250ml
X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH
- Zalewajka 400ml
- Pulpet wołowy pieczony w jarzynach 80g
- Sos pomidorowy 70ml
- Kasza bulgur 180g
- Sałata zielona z jog.60g
- Kalafior got.100g
- Kompot z aronii i agrestu b/c 250ml
*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie