Jadłospis 17.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Herbata 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Płatki owsiane na mleku 400ml
  • Twaróg 70g
  • Powidło 50g
  • Mus owocowo-warzywny 100g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Twaróg ze szczypiorkiem 70g
  • Pasztet drobiowy zapiekany 50g
  • Sałatka z ogórka kiszonego i papryki 60g
  • II ŚNIADANIE
  • Jabłko surowe 250g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Rosół z makaronem 400ml
  • Wątróbka drobiowa duszona 150g + sos nat.100ml
  • Ziemniaki 200g
  • Sałatka z ogórka kiszonego, marchewki, papryki i cebuli z olejem 150g
  • Kompot z truskawek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Ziemniaczana 400ml
  • Makaron warzywny mini zapiekany z mięsem wołowym i jarzynami 350g
  • Sałatka z pomidora b/s 100g
  • Sos koperkowy 100ml
  • Kompot z truskawek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści