Jadłospis 16.03.2025

Aby pobrać jadłospis, kliknij przycisk poniżej.

Śniadanie*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Kawa z mlekiem 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Szynka biała 50g
  • Rukola 5g
  • Sałatka z ryżem z tuńczykiem i jarzynami z sosem winegret 80g

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Kawa z mlekiem b/c 250ml
  • Masło ekstra 20g
  • Chleb pszenno-żytni 65g
  • Bułka grahamka 50g
  • Szynka biała 50g
  • Rukola 5g
  • Sałatka z ryżem z tuńczykiem i jarzynami z jog.80g
  • II ŚNIADANIE
  • Herbata b/c 250ml
  • Masło ekstra 10g
  • Graham 70g
  • Rzodkiewka 20g

* Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Obiad*

I DIETA PODSTAWOWA

  • Krupnik 400ml
  • Gulasz wieprzowy 80g+sos nat.100ml
  • Ziemniaki 200g
  • Sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem i z olejem 150g
  • Kompot z porzeczek 250ml

X DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWO PRZYSWAJALNYCH

  • Krupnik 400ml
  • Gulasz z piersi z kurczaka 80g + sos nat.100ml
  • Ziemniaki 200g
  • Marchewka mini got.150g
  • Sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem i z olejem 100g
  • Kompot z porzeczek b/c 250ml

*Zdjęcia posiłków dwóch najpopularniejszych diet w Szpitalu im.J. Dietla w Krakowie

Przejdź do treści